»
Filmvoorbeeld: Aanmelden

Je hebt al een gebruikersnaam

Wie al een gebruikersnaam heeft (voor CRM, Act, Mijn Profiel) kan die probleemloos gebruiken gezien de applicatie gebruik maakt van een Single Sign On (SSO) – systeem (gebruikers beschikken over één gebruikersnaam en wachtwoord waarmee zij toegang krijgen tot alle applicaties).

Aan de linkerkant van de startpagina kan u aanmelden.

Afbeelding toevoegen

Figuur: het aanmeldscherm van de kostenregistratie applicatie

Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de knop 'Aanmelden'.

Je hebt nog geen gebruikersnaam

Als gebruiker beschik je over één gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot alle applicaties.

Momenteel zijn dit alle RK-applicaties:
  • Kostenregistratie
  • CRM
  • Mijn profiel pagina
  • Act

Indien je nog geen gebruikersnaam hebt aangemaakt bij één van deze applicaties, kan je dit doen aan de rechterkant van de startpagina.

Afbeelding toevoegen

Figuur: het scherm voor het aanmaken van een gebruikersnaam

Voer de volgende stappen uit:

1. Vooraleer je een gebruikersnaam kan aanmaken moet je een beveiligingscode aanvragen. Dit doe je door op de knop ‘Beveiligingscode aanvragen’ te klikken.

2. Volgend scherm komt tevoorschijn:

Afbeelding toevoegen

Figuur: scherm Beveiligingscode aanvragen

Vul je RK-nummer in bij het tekstvak ‘Identificatienummer’ en typ de verificatiecodes over. Klik daarna op de knop ‘Beveiligingscode aanvragen’.

3. Je ontvangt een e-mail met je beveiligingscode of brief indien je e-mail adres bij ons niet gekend is. Wanneer je deze hebt kan je de beveiligingscode samen met je RK-nummer ingeven aan de rechterkant van de startpagina. Klik daarna op de knop ‘Gebruikersnaam aanvragen’.

4. Volgend scherm komt tevoorschijn:

Afbeelding toevoegen

Figuur: scherm voor het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord

Vul een gebruikersnaam in, kies een wachtwoord en herhaal dit laatste ter bevestiging. Met deze gegevens zal je toegang krijgen tot alle RK-applicaties. Klik hierna op de knop ‘Sla mijn gebruikersnaam en wachtwoord op’. Indien de gebruikersnaam die je gekozen hebt reeds in gebruik is, krijg je hier meteen melding van. In dat geval moet je een andere gebruikersnaam kiezen.

5. Je komt terug op de startpagina terecht. Omdat er een synchronisatie dient te gebeuren met de verschillende applicaties die gebruik maken van het Single Sign On systeem kan je pas de volgende dag aanmelden door aan de linkerkant van de startpagina je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven.

6. Wanneer je voor de eerste keer aanmeldt, dien je je akkoord te verklaren met de privacyverklaring. Je krijgt hiervoor een scherm te zien met de keuze om de privacyverklaring te accepteren of te weigeren. Je krijgt dit scherm opnieuw te zien als je de voorgaande keer op de knop 'Ik weiger' hebt geklikt.

Afbeelding toevoegen

Figuur: kader voor de acceptatie van de privacyverklaring

Lees ook: